Drone-Flight verwelkomt nieuwe observer en cameraman

Vanaf heden is Drone-Flight uitgebreid met een nieuwe observer die tevens als cameraman uit de voeten kan: Kevin Leenstra. Deze teamsuitbreiding is noodzakelijk vanwege de wet- & regelgeving en de stijgende lijn in het aantal (grote) commerciële opdrachten.

We zijn al sinds de oprichting van Drone-Flight in 2014 druk aan de slag om aan alle eisen van de huidige wet- en regelgeving te voldoen en we zijn daardoor inmiddels in veel landen van Europa erkend. De voorwaarden in Nederland zijn echter anders dan in veel landen om ons heen.

De voorwaarden in Nederland zijn onder andere een goedgekeurde drone en een door het Nederlandse ministerie erkende theorie- en praktijkervaring. Daarbij komen nog allerlei verplichtingen met betrekking tot verzekeringen en registraties in het luchtvaartregister.

Ook stelt IL&T (de luchtverkeerspolitie) dat bij commerciële vluchten er te allen tijde de volgende personen actief moeten zijn en zich moeten inzetten om de vlucht vlekkeloos te laten verlopen:

– Pilot in Command (PIC)

– Payload Operator / Cameraman

Bij langdurige vluchten en/of vluchten die in de nabije omgeving plaats vinden waarbij toegangswegen niet volledig afgesloten kunnen worden zetten we observers in. Een observer is de verantwoordelijke persoon die zich bezig houdt met de veiligheid op de grond tijdens de vlucht. Zo wordt het wegverkeer omgeleid, worden onverwachtse zaken tijdig gesignaleerd en worden mensen geweerd uit het vlieggebied.

We hebben onlangs voor de functie observer een vacature geplaatst waar we meer dan ontzettend veel aanmeldingen op hebben gekregen.  Na een korte selectieprocedure hebben we besloten dat Kevin Leenstra (uit Lemmer) graag willen verwelkomen als observer. Ook is Kevin afgestudeerd als cameraman en zal hij dus bij grotere landelijke projecten ook ingezet kunnen worden als cameraman.

Kevin, veel succes en welkom bij ons team!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.