Drone Lily - Review - Nederland - Drone-Flight

Nieuwe “Lily Drone” uitgelicht… (review)

 

De Lily drone heeft heel veel los gemaakt in Drone-land en eerlijk is eerlijk de specs zijn  om van te smullen, maar hoe komt het dat deze drone al deze functies heeft en voor z’n breed publiek toegankelijk is? Wij geven je een kleine review binnen van Lily the drone!

FOLLOW ME

Drone Lily Snowboarding
De mini drone heeft een “follow me” functie die het mogelijk maakt dat hij je volgt en al je activiteiten op de gevoelige plaat vast legt, maar hoe doet hij dit en waar moet je op letten tijdens je “vlucht” ?
In de drone zit een “Three-axis Gyro” sensor die het mogelijk maakt alle bewegingen te detecteren zoals snelheid, vallen en stijgen, gooi jij Lily in de lucht, dan ontvouwt deze vanzelf en blijft hij hoveren op GPS-locatie.

Specs Lily drone Drone flight
De “Follow Me” functie gaat aan de hand van je app op de telefoon (ois en Andriod) via een eenvoudige besturingssysteem is deze ook voor kinderen goed te bedienen.
Bijgeleverd zit ook een Joystick(je) voor optische bediening, verder niet heel spannend.

SPECS
De props van Lily bestaan uit 100% polycarbonaat en zijn behoorlijk hard, ben je dus van plan om met deze drone daadwerkelijk de piste mee op te gaan dan zal je zeker opvallen.
Lily zelf (opgevouwen) niet groot, ze heeft de volgende afmetingen :

– Lengte & Breedte 26,1 CM
– Hoogte 8.2 CM

Drone - Lily - drone-Flight Nederland

Ze is dus zeker wel “tas-waardig” te noemen en goed te hanteren met haar 1,3 Kg!
Totaal operationeel is ze in breedte 15 CM langer.
(Maar of ze onder de gefreesde Mini-Drone wetgeving zal vallen is maar net de vraag. De nieuwe wetgeving is aangepast op de 4KG mini drone categorie en zal na verluid bijgesteld worden naar 1 KG.)

Met een “Built-in Lithium-Ion Battery” heeft ze een vliegduur van ongeveer 20 min, maar wat ze er niet bij vertellen is dat dit type batterij alleen deze vliegtijden behaald met temperaturen van rond de 40 graden (accutemp). Koud weer en vooral boven sneeuw heeft een behoorlijke invloed op de effectieve vliegduur en we zijn dan ook benieuwd hoelang lily daadwerkelijk in de lucht blijft bij deze omstandigheden. Met Nederlands klimaat voorzien wij (bij droogweer) geen problemen.
Ook zal er na verwachting een by-pass plaats vinden gedurende de Pre-order sale op de accu, deze zit nu vast in lily en zal waarschijnlijk als 2 varianten los geleverd gaan worden ivm de levensduur van de accu. Nu dien je deze op te laden via een bijgeleverde usb conector, oplaadtijd is na verwachting 2 uur.

Behuizing
De behuizing is gemaakt van diep zwart polycarbonaat en is hierdoor sterk en stootvast. Ook de armen zijn gemaakt van een gesloten “waterproof” behuizing en kan hierdoor enige regen verdragen, dat is een groot voordeel ten opzichte van andere drones want deze worden lucht gekoeld door ventilatie.

Optisch / Camera
Lily heeft een gezicht met een geode camera erin verwerkt, de cam bestaat uit 1080Pix / 60Fps en voor de vette stunts een slomo van 60 Fps bij 720 Pix.
Daarbij is ze geheel spatwaterdicht en dat is veruit ideaal.

Flight preformance
Lily is begrenst op 15 M boven het object, met een roterende 3-axe functie waardoor je vloeiende shots krijgt.
Deze functie is een beta versie en zal bij het uitrollen van e eerste exemplaren duidelijk worden of deze functie er nog in zit, want lily ziet alleen jou GPS signaal en geen objecten.
Met een maximale snelheid van 40 Kmph is ze niet echt de snelte, maar zeker de moeite waard om eens nader uit te zoeken.

Wij zijn in elk geval blij dat we één van de eerste zijn in Nederland die de Lily op proef krijgen en hem helemaal tot de limit mogen uittesten.
Wij zullen haar gaan blootstellen aan diverse weertypes en dikke sneeuw waarmee gepromoot is.
Stay tuned… We houden je op de hoogte!

De eerste shift Lily’s worden verscheept vanaf februari 2016 en zullen na verwachting eind februari uitgeleverd worden.

Team Drone-Flight

 

Je kan je Lily Drone in pre order hier bestellen tot 15-6-2015 voor $499,-  — > HIER
Order your Lily drone here till 15th off june for &499,-  — > HERE

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.