Beatrix Lemmer Vlootdagen

Drone’s niet toegestaan tijdens bezoek Beatrix Lemmer….

Drone’s en luchtopnames niet toegestaan tijdens bezoek Beatrix Lemmer….

Tijdens het bezoek aan de Vlootschouw op 19-21 Juni in Lemmer is het verboden opnames te maken met drones, aldus Watersportvereniging de Zevenwolden en Stichting Stamboek Ronde en Platbodems (SSRP). Deze opnames zijn niet toegestaan omdat er tijdens de gehele vlootschouw een “No-Fly-Zone” actief is.

Vrijdag 19 juni – spektakel
De eerste grote klapper is op vrijdagavond. In de Binnenhaven start rond 22.00 uur een spektakel met lichteffecten, zang en muziek van de Wiven en Shanty’s van WsV de Zevenwolden.

Zaterdag 20 juni – vlag uit voor HKH Prinses Beatrix

 

Vloot Dagen Lemmer 2015
Deze zaterdag is de topdag van het jubileum feest in Lemmer. Vanaf 11.00 uur trekt de vlootschouw van ronde– en platbodemjachten door het centrum. HKH Prinses Beatrix neemt deze vlootschouw van de Stichting Stamboek Ronde & Platbodemjachten (SSRP) af.

Prinses Beatrix is Beschermvrouwe van de Stichting Stamboek Ronde & Platbodemjachten.
Zij staat met de Lemsteraak ‘De Groene Draeck’ ingeschreven met plaquettenummer 1.

Aansluitend varen de boten door de sluis naar de baai bij het strand. Daar begint om 13.00 uur het admiraalzeilen waarbij HKH Prinses Beatrix ‘Admiraal’ is. Rond 16.00 uur keren de boten via de monumentale sluis terug naar hun ligplaatsen in centrum Lemmer.

Die hele zaterdag heerst er in het dorp een historische sfeer. Lemmer eert zijn ‘vissers-van-weleer’ met demonstraties van oude ambachten, nostalgische kraampjes en natuurlijk de vers gerookte Lemster bokking. ’s Avonds volgt nog de vertoning van historische films op de zeilen van de afgemeerde schepen langs de kades.

Zondag 21 juni – straatfestival en hardzeildag
Zondagochtend is er voor de kinderen het klompkesilen in het centrum van Lemmer. Op zondagmiddag 21 juni bruist Lemmer opnieuw. Rond 13.00 uur is het tijd voor het straatfestival op verschillende locaties met muziek en acts. In de baai meten de schippers hun krachten tijdens het traditionele hardzeilen. Deze wedstrijden beginnen om 11.00 uur. Natuurlijk is ook de organisatie van deze wedstrijd in handen van WsV de Zevenwolden. Rond 15.00 uur keren de schepen nog eenmaal terug naar Lemmer voor de prijsuitreiking. Het straatfestival duurt tot circa 17.00 uur.

Bron : nauticlink

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.