Nederlands initiatief “Drone-Bird Roofvogels” overgenomen door de Britten

Drones moeten geweerd worden door inzet roofvogels

Als het aan de Nederlandse veiligheidsdiensten ligt, is er een reëele kans dat er in de toekomst RPAS uitgerust worden met biologische wapens, bommen of giftige gassen op mensen of gebouwen zullen worden losgelaten door de verkeerde inzet van drones en drones verder uitgebuit worden voor terroristische activiteiten. Om dit tegen te gaan is er een initiatief opgestart om de roofvogels met spoed klaar te stomen om deze dreigingen tegen te gaan.
De vraag of dit dan ook reëel is laten we in het midden, maar dat er aan een veiligheid van de medemens gewerkt word is zeer zeker het geval.

De Britten

Dat dit niet onopgemerkt blijft blijkt wel uit het feit dat ook Engeland dit initiatief gaat overnemen en hun vogels ook gaat trainen om een eventuele dreiging meteen de kop in te drukken.
Afgelopen november is er op het nippertje een drone onderschept die een mobiele telefoon over de muren van HMP in Manchester wilde droppen. Het Britse ministerie van Justitie volgt Nederland dan ook op de voet met deze ontwikkelingen. Ook zijn er afgelopen maand 4x “net missers” geconstateerd op Britse vliegvelden aldus UK Air Proximity Board en deze zaken zet het Engelse parlement op scherp met betrekking tot dit onderwerp.

Tegenstanders

Milieu-activisten zijn fel tegen deze ontwikkeling en vragen om opheldering daar deze roofvogels niet opgewassen zijn tegen deze machines die steeds zwaarder en sneller worden.
De TNO gaat nu onderzoeken welke middelen er nodig zijn om de volgels veilig hun werk te laten uitvoeren.

Bron: BBC / POLITIE NL

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.